Десетилетия наред Националната спортна академия Васил Левски“  доказва с пример

...
Десетилетия наред Националната спортна академия Васил Левски“  доказва с пример
Коментари Харесай

Президентът Радев: НСА създава не само прославящи България шампиони, но и гради родолюбие и национално достойнство

Десетилетия наред Националната спортна академия " Васил Левски “  потвърждава с образец нуждата от спорта за бъдещето на нацията. От основаването си академията остана вярна на задачата да утвърждава полезностите на спорта, олимпийските идеали и развиването на спортната просвета, само че и способства за построяването на родолюбие, чест, горделивост и национално достолепие. Това съобщи президентът Румен Радев по време на тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на НСА, оповестяват от прессекретариата на президента.

По случай празника президентът удостои НСА с Почетен знак на президента. Отличието одобри ректорът на академията проф. Николай Изов.

В приветствието си Румен Радев уточни, че през миналите 80 години НСА е основала плеяда от европейски, международни и олимпийски първенци, които са дарили българите с горделивост и са популяризирали името на родината по целия свят. Президентът изрази благодарност на преподавателите и управлението на висшето учебно заведение, че са съдействали за построяването на невероятната българска спортна школа, трансформирала се в международен стандарт. " НСА сътвори противоречиви експерти, методисти, учители по физическо образование, които не престават да разпалват искрата на спорта измежду младежите “, съобщи Румен Радев и означи приноса на академията за развиването на спортната просвета в България.

Държавният глава уточни, че единствено здрава и дееспособна нация може да реализира значими национални цели. Бъдещето принадлежи на тези страни, които развиват жители с висока физическа правоспособност и психическа резистентност, сподели Румен Радев, като открои смисъла на всеобщия спорт от най-ранна детска възраст и родолюбивото образование. " НСА способства за построяването на духа и идеалите на нацията, възпитава борбеност и укрепва българския дух “, съобщи президентът.

Към студентите президентът се обърна с благопожелание освен да си слагат високи олимпийски цели, само че и да се построяват като водачи, от които страната ни ще има потребност. Румен Радев благодари на НСА за поддръжката, която оказва за самодейността " Спортувай с президента “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР